Χαρακτήρες – Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής

Το να δημιουργείς χαρακτήρες αποτελεί το ισχυρότερο όπλο στην απόλαυση της συγγραφικής διαδικασίας. Μικρές πνοές, που αποκτούν υπόσταση, ισχυροποιούνται μέσα από τις συμπεριφορές τους, συνάπτουν σχέσεις φιλίας αλλά και έχθρες, αλληλεπιδρούν και διαμορφώνουν το πλάνο του συγγραφέα.

Συνεχίζει να προκαλεί εντύπωση σε συγγραφείς, εν δυνάμει συγγραφείς και αναγνώστες η βαρύτητα που δίνω στην δημιουργία των χαρακτήρων μιας ιστορίας.  Άν αγαπάς το διάβασμα θα έχεις στο μυαλό σου αποτυπωμένο έναν χαρακτήρα βιβλίου, που παρά το γεγονός ότι δεν θυμάσαι όλη την υπόθεση του βιβλίου, εκείνος ο χαρακτήρας σε κέρδισε, θυμάσαι τι μοίρα του επιφύλαξε ο συγγραφέας και είναι σίγουρο ότι δεν θα τον ξεχάσεις ποτέ.

Ο συγκεκριμένος συγγραφέας έκανε τρομερή δουλειά!

Χαρακτήρες - Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής
Το εξώφυλλο του 3ου τεύχους Δημιουργικής Γραφής

Αυτή είναι η δουλειά του, να σε παρασύρει στην ιστορία του με χαρακτήρες που αποκτούν υπόσταση, είναι δυναμικοί ακόμα και σε μια στιγμή αδυναμίας αλλά, το κυριότερο, αποτυπώνονται για πάντα στην μνήμη σου. Μήπως είναι η ώρα να ζητήσεις από τον συγγραφέα να γράψει τη συνέχεια εκείνου του βιβλίου;

Όλοι λατρεύουμε τις πολύ καλές ιστορίες που μας απορροφούν, κάποιες φορές ταυτιζόμαστε με τους ήρωές τους και ζητάμε την δικαίωσή τους.

Κι εσύ που σου αρέσει να γράφεις, θέλεις να κερδίσεις από την πρώτη στιγμή τους αναγνώστες σου. Θέλεις να πετύχεις. Όχι απλά να πετύχεις αλλά να μείνεις κι εσύ στην μνήμη των αναγνωστών σαν ένας πολύ καλός συγγραφέας, που ήξερε πως να χειρίζεται σωστά την ιστορία του.

“Σωστά”, “καλός”, “πετύχεις”… Δεν υπάρχουν μεγάλα μυστικά κρυμμένα εδώ.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Γίνε ένα με τον επεξεργαστή κειμένου. Γράφε. Προετοίμασε το υλικό σου και γράφε πολύ πριν αρχίσεις την εξιστόρηση.

Θα βρεις υλικό για να διαβάσεις και να σε βοηθήσει σε όλη την ιστοσελίδα, άρθρα και δωρεάν e-books. Εδώ θα σου δώσω έναν επιπλέον οδηγό από την Δωρεάν σειρά ψηφιακών περιοδικών μας που κυκλοφορούν με το σλόγκαν “Μαθαίνω τα μυστικά – Αποκτώ τις δεξιότητες“. Το 3ο τεύχος με τα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα, συμβουλές, ασκήσεις αλλά και φύλλα που θα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε εσείς μερικούς από τους χαρακτήρες της ιστορίας σας. Bonus ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στα πλάσματα ενός φανταστικού κόσμου για τους λάτρεις του φανταστικού. 

 

Όπως πάντα, μπορείς να μου γράφεις στο email για ό,τι σε δυσκολεύει, νέες ερωτήσεις που θέλεις να απαντήσω, νέες συνεργασίες που θέλεις να συζητήσουμε.

Κι αν χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια για να ολοκληρώσεις το δικό σου μυθιστόρημα μέσα σε ένα μήνα, μπορείς να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για τον επόμενο κύκλο του σεμιναρίου μου με τίτλο “Γράφουμε μαζί το επόμενό σου μυθιστόρημα – Με πλήρη προσωπική καθοδήγηση”   στο email ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας

 

Φιλικά,

Lydia Psaradelli

 

 

 

ΥΓ. Μοιράσου το με φίλους που μπορεί να τους ενδιαφέρει. Γι’αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε: για να μοιραστούμε ιδέες και γνώσεις.

 

 

Διάβασε επίσης

Πως να γίνεις ο συγγραφέας που γεννήθηκες για να γίνεις

Φτερά για το εξωτερικό με τη βοήθεια ατζέντη

Τι πρέπει να κάνεις αφού γράψεις το βιβλίο σου;

Πως το να γράψω ένα βιβλίο, με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσα λίγα ξέρω

Συγγραφέα, σταμάτα να φοβάσαι!

8 + 1 πράγματα που σε εμποδίζουν να γράψεις το βιβλίο σου

Πως θα βρεις τον χρόνο και την ενέργεια να γράψεις το βιβλίο σου

Πως πρέπει να ξεκινάει το βιβλίο σου για να έχει επιτυχία;

 

 

Θα χαρώ να λάβω το σχόλιό σου

Translate »