Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνω συγγραφέας;

Σε κάποια στιγμή της ζωής σου συνειδητοποιείς ότι αυτό που θέλεις να κάνεις, αυτό που αναζητά η ψυχή σου, είναι να κάτσεις μπροστά στα πλήκτρα ενός υπολογιστή, να πιάσεις ένα στυλό ή για τους πιο ρομαντικούς να αφεθείς στον ήχο των πλήκτρων μιας γραφομηχανής να συνδέσεις ιδανικά τις λέξεις και να γνωστοποιήσεις σε όλους ότι είσαι συγγραφέας.

Παρά την μεγάλη σου επιθυμία, την λαχτάρα να ξεφυλλίσεις το δικό σου βιβλίο, το όνειρό σου εξακολουθεί να είναι ό,τι πιο δύσκολο έχεις σκεφτεί στην ζωή σου να κάνεις. Εκείνη η σελίδα παραμένει λευκή και εσύ συνεχίζεις να ελπίζεις στο όνειρο. Εκείνο που εσύ δεν κυνηγάς.

Εκμυστηρεύεσαι το πάθος και την επιθυμία σου σε λίγους και εκλεκτούς ενώ φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πάνελ παρουσιάσεων να μιλάς για την διαδικασία συγγραφής του βιβλίου σου, να υπογράφεις αντίτυπα και ο κόσμος να σου μιλάει όλο θαυμασμό για το εξαιρετικό ταλέντο σου και πόσο άγγιξε η ιστορία σου την καρδιά τους. Ακολουθείς αγαπημένους σου συγγραφείς, διαβάζεις τα βιβλία τους με φανατισμό και παρακολουθείς την επιτυχία τους με μεγάλες δόσεις ζήλιας. Αναρωτιέσαι «πώς» και «γιατί» αλλά κυρίως «γιατί εκείνος και όχι εγώ». Ξέρεις ότι αξίζεις τα καλύτερα του κόσμου αλλά σε αυτή τη φάση της ζωής σου σε χωρίζουν από το όνειρο μερικές εκατοντάδες λέξεις. Ναι, εκατοντάδες.

Διαβάζεις σε ιστοσελίδες άρθρα όπως:

Συμφωνείς με αυτά που διαβάζεις, μυστικά συναινείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές γιατί σε διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι εύκολα και μπορείς να το κάνεις κι εσύ.

Οι μέρες, και οι νύχτες, κυλούν χωρίς καμία δημιουργική ενέργεια παρά μόνο την επιθυμία για αυτή. Και η επιθυμία γίνεται πόθος που γιγαντώνεται και παραμένει ανεκπλήρωτος.

Και εσύ νιώθεις μισός. Πολλές φορές ακόμα λιγότερος.

Γιατί σου λείπει και βαθιά η ψυχή σου ξέρει πόσο σημαντικό είναι αυτό που παραβλέπεις εσύ.

Όλα αποκτούν ένα γκριζωπό φίλτρο μέσα από το οποίο βλέπεις την ζωή. Η καθημερινότητα εξακολουθεί να είναι βαριά και τα προβλήματα να γιγαντώνονται.

Κι εσύ μισός

Φοβάσαι να προχωρήσεις, να τολμήσεις και να διακινδυνεύσεις να εκτεθείς στην κριτική του κόσμου αλλά κυρίως φοβάσαι την αυτοκριτική. Αυτή που θα σου κόψει την συγγραφική διαδρομή πριν καν αυτή ξεκινήσει. Κι έτσι απλά, δεν ξεκινάς ποτέ. Το όνειρο παραμένει.

“ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ;” ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ

Για να γίνεις συγγραφέας πρέπει να γράφεις. Απλά να γράφεις.

Πάθος, επιμονή, υπομονή και μεγάλη αγάπη σίγουρα θα χρειαστούν στην πορεία σου. Θα πρέπει να δουλεύεις καθημερινά και πολύ.

ΑΠΛΑ, ΞΕΚΙΝΑ !

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Βάλε τις πρώτες λέξεις και συνδύασέ τες στο χαρτί μπροστά σου, σε μια χαρτοπετσέτα στο μπαρ που απολαμβάνεις το ποτό με τους φίλους σου, σημείωσε το όνειρο που είδες, σημείωσε τις ιστορίες που εξιστορεί ο παππούς σου.

Μη ζεις με τον φόβο της συγγραφικής σου πορείας.

Κάνε την αρχή 

Βάλε τις πρώτες λέξεις να σου ανοίξουν τον δρόμο που ποθείς. Και μη σταματάς! Το όνειρο απαιτεί πολλή και σκληρή δουλειά. Αλλά σε ανταμείβει με τον καλύτερο τρόπο.

 

Συμβουλές για να ξεκινήσεις

►Ξεκίνα με μικρές ασκήσεις για να ξεμουδιάσεις συγγραφικά. Γράψε 200 λέξεις με σκόρπιες σκέψεις με στόχο να τις κάνεις καθημερινή συνήθεια 2000 λέξεων. Περισσότερα για τις 2000 λέξεις μπορείς να διαβάσεις εδώ και σε άλλα άρθρα στο blog.

►Δεν έχεις ιδέες, έμπνευση. Κατέβασε μια εφαρμογή σημειώσεων στο κινητό σου και κράτα σημειώσεις για όλα που βλέπεις και μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν πηγή έμπνευσης. Θυμάσαι εκείνη την καμένη μοτοσικλέτα στο μέσο της λεωφόρου το βράδυ που γύρναγες από την δουλειά; Σημείωσε το όλο γεγονός και όποια λεπτομέρεια μπορείς και χρησιμοποίησέ το σαν κεντρικό γεγονός για μια ιστορία. Περισσότερες πηγές έμπνευσης μπορείς να βρεις στο Δεύτερο Τεύχος της ΔΩΡΕΑΝ σειράς ψηφιακών περιοδικών που αφορούν τη Δημιουργική Συγγραφή «Μαθαίνω τα μυστικά – Αποκτώ τις δεξιότητες», με τίτλο «Έμπνευση» που θα βρεις εδώ.

►Γράφε όταν έχει ησυχία και κανένας δεν σε ενοχλεί. Όταν κάνεις τα αρχικά σου βήματα, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Στην πορεία θα μάθεις να γράφεις όποια στιγμή της ημέρας θέλεις χωρίς να σε πολυνοιάζει ποιος απαιτεί τον χρόνο σου ή τι συμβαίνει τριγύρω. Η άνεση έρχεται με την εξάσκηση.

►Μη ξεχνάς να το διασκεδάζεις. Σου αρέσει, το λατρεύεις και το επιλέγεις να το κάνεις για μια ζωή. Απέβαλλε το πολύ άγχος, την φοβία, βάλε δυνατά μουσική και εξασκήσου γράφοντας. Διασκέδασέ το!

 

ΕΞΑΣΚΗΣΟΥ και μη ξεχνάς ότι για να γίνεις συγγραφέας, απλά πρέπει να γράφεις. Ξεκίνησε τώρα κιόλας!

Αν χρειάζεσαι περισσότερα μυστικά, συμβουλές και ενθάρρυνση για την συγγραφική σου διαδρομή κατέβασε το ΔΩΡΕΑΝ βιβλίο μου με τίτλο «Γράψε το δικό σου βιβλίο τώρα! 10 + 1 βήματα σίγουρης επιτυχίας» και τα υπόλοιπα ΔΩΡΕΑΝ ebooks.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑ. ΕΠΙΛΕΞΕ ΤΗΝ !

 

Καλή επιτυχία!

Φιλικά,

Lydia Psaradelli

 

 

 

ΥΓ. Αν εξακολουθείς να παλεύεις με ένα αόρατο τείχος που σε κρατάει μακριά από την συγγραφή μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου

Θα χαρώ να λάβω το σχόλιό σου

Translate »