Πως το να γράψω ένα βιβλίο, με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσα λίγα ξέρω

Οι προηγούμενοι μήνες ήταν μήνες προετοιμασίας και διαρκούς έρευνας, διαβάσματος και συγγραφής.


Αγαπώ αυτή τη πορεία, διαφορετικά δεν θα το έκανα. Αυτό όμως δεν το έκανε λιγότερο δύσκολο.

Ήταν μια διαδικασία που που δημούργησε άπειρα ερωτηματικά, αν και αυτά που έγραφα ήταν πράγματα που ήδη όριζα και ήξερα απέξω και ανακατωτά, και μάλιστα με μεγάλη άνεση και αυτοπεποίθηση. Μπορώ να υπερασπιστώ τις θέσεις μου.

Όμως, η όλη πορεία έβγαλε στην επιφάνεια το πόσο λίγα πράγματα ξέρει ένας άνθρωπος σε σχέση με την τόση γνώση που κυκλοφορεί τριγύρω μας.

Το ίντερνετ είναι γεμάτο νέες ιδέες, θεωρίες και πράξεις, βίντεο και μαθήματα, έτοιμα να τα απορροφήσεις και να τα χρησιμοποιήσεις υπέρ σου.

Όσο περισσότερο έψαχνα, τόσα περισσότερα ανακάλυπτα. Ακόμα και το απλό και ταπεινό word μου αποκάλυψε μια άλλη πλευρά του, άγνωστη μέχρι πριν λίγο σε μένα.

Μέσω του διαδικτύου βρήκα ανθρώπους που ήδη γνώριζαν αυτά που εγώ ήθελα και έπρεπε να μάθω, αν ήθελα να προχωρήσω, και να είμαι εντάξει απέναντι σε ανθρώπους στους οποίους θέλω να περάσω το μήνυμά μου. Μερικοί από τους συγκεκριμένους ανθρώπους, έγιναν και πολύτιμοι συνεργάτες μέσα σε λίγο χρόνο. Ναι, είμαι σίγουρη ότι μπορώ να στηριχτώ πάνω τους και για τα επόμενα βιβλία μου ή ακόμα και για την πιο μικρή ή αστεία ερώτηση. Θα με βοηθήσουν και δεν θα με κατακρίνουν που δεν γνωρίζω όσα εκείνοι.

Στην πορεία ανακάλυψα ότι πολλά από εκείνα που γνώριζα εγώ, δεν τα γνώριζαν οι ίδιοι και εκεί άρχισε να πραγματοποιείται μια όμορφη ανταλλαγή γνώσεων και υπηρεσιών που με δίδαξε για άλλη μια φορά τη δύναμη της ανθρώπινης φύσης.

Μέσω της ολοκλήρωσης του βιβλίου, έμαθα χιλιάδες νέα πράγματα, και κάποια άλλα μπήκαν στην λίστα με τα επόμενα που θέλω να μάθω. Κάποιες μέρες ο εγκέφαλός μου αναζητούσε ένα διάλειμμα, φορτωμένος με χιλιάδες νέες πληροφορίες που έπρεπε να επεξεργαστεί. Ενισχύοντας την πίστη μου στα ψηφιακά βιβλία έφτασα σε μια μέρα να διαβάσω 12 νέα, πολλών σελίδων, βιβλία. Αυτά με βοήθησαν να έχω μια σφαιρική άποψη και να μπορέσω να στηρίξω και να αποδείξω τις δικές μου θεωρίες.

Είμαι ένα #bookworm και το απέδειξα δυναμικά φέτος.

Η λίστα με τα «πρέπει να μάθω» έγινε ακόμα μεγαλύτερη και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί ποτέ.

Νέες διευθύνσεις στο ίντερνετ, νέα προγράμματα και βιβλία, διαδικασίες και άνθρωποι.

Όλα και όλοι στο wanna learn! (Θέλω να μάθω)

Μπορεί να κατάλαβα πόσα λίγα ξέρω σε σχέση με το πόσα υπάρχουν εκεί έξω αλλά ξέρω και πόσα έχει η ζωή να μου προσφέρει.

Και αυτό από μόνο του, είναι τόσο συναρπαστικό!

Ενδεικτικά σου γράφω ένα μέρος της ατελείωτης λίστας μου:

►Να μάθω καλύτερα το pdf

►Να μάθω πως να φτιάχνω ένα αξιοπρεπές εξώφυλλο βιβλίου

►Να μάθω να βγάζω επαγγελματικές φωτογραφίες. Κατά προτίμηση φαγητών και μόδας.

►Να πιστέψω ότι και οι ζωγραφικές μου ικανότητες είναι καλές. Να βρω χρόνο να πιάσω τα πινέλα μου και πάλι και να μάθω να χειρίζομαι καλύτερα τα λάδια αλλά και τους ραπιντογράφους μου.

►Γραφιστική. Σε όλες τις μορφές.

►Να διαβάσω και πάλι 12 βιβλία σε μια μέρα αλλά με διαφορετικό θέμα. Από κει να μάθω πρακτικά πράγματα που να με βοηθήσουν στη ζωή μου.

►Να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο για το πως να γίνω πλούσια. Θέλω να μάθω πως να γίνω πλούσια. (Σε έκανα να γελάσεις;)

Η δική σου λίστα τι περιλαμβάνει; Αν θέλεις να την μοιραστείς μαζί μου, θα χαρώ πολύ να την συζητήσουμε. Μπορεί να μου δώσεις και κάποιες ιδέες ή να σου δώσω εγώ. Πότε σκοπεύεις να την υλοποιήσεις; Πιστεύεις ότι θα την τελειώσεις κάποτε ή πάντα θα είναι γεμάτη, νέα, συναρπαστικά πράγματα;

Περιμένω νέα σου!   😛
Λυδία Ψαραδέλλη

Lydia Psaradelli

 

 

 

ΥΓ. Όπως μπορεί ήδη να είδες στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μου, το βιβλίο για το οποίο κάνω λόγο σε αυτό το άρθρο, είναι έτοιμο, με τίτλο “Γράψε το δικό σου βιβλίο τώρα! 10 + 1 βήματα σίγουρης επιτυχίας“. Μερικές τελικές αλλαγές (αυτό το να μάθω καλύτερα το pdf που λέγαμε… καθώς το βιβλίο είχε μορφοποιηθεί να ανέβει στην πλατφόρμα της Amazon αλλά τα σχέδια γίνονται για να αλλάζουν) και σύντομα θα το δίνω δωρεάν από εδώ. Αν θέλεις γράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου για να να σου σταλεί μόλις «ανέβει». Όσοι έχουν γραφτεί ήδη, θα το λάβουν στο email εγγραφής τους χωρίς καμία περαιτέρω εγγραφή.

ΥΓ1. Ταυτόχρονα με το βιβλίο θα ξεκινήσουν σεμινάρια, τα οποία θα συνοδεύονται από βιβλίο αλλά και προσωπική καθοδήγηση για να ολοκληρώσουμε μαζί την συγγραφή του επόμενου ή του πρώτου μυθιστορήματός σου. Αν ενδιαφέρεσαι, θα ενημερωθείς μέσω του newsletter. Αν πιστεύεις ότι ενδιαφέρει κάποιον φίλο σου, μη ξεχάσεις να το συζητήσεις και να του στείλεις το άρθρο μου ή το σεμινάριο όταν ξεκινήσει. Με μεγάλη αγωνία είναι κάτι πάνω στο οποίο εργάζομαι, μαζί με αγαπημένους συνεργάτες, εδώ και πολύ καιρό. Ελπίζω να το παρακολουθήσεις. Θα είναι μια συναρπαστική σεζόν.

ΥΓ2. Το μενού της ιστοσελίδας άλλαξε και θα αλλάξει ακόμα περισσότερο καθώς νέα πράγματα και πολύ όμορφα έρχονται. Έτσι το tips γίνεται Blog και θα μοιράζομαι μαζί σου πράγματα που μαθαίνω και θα σε βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην συγγραφική σου διαδρομή. Μικρή η διαφορά αλλά πιο ουσιαστική η επικοινωνία.

Άφησε εδώ το σχόλιό σου και θα σου απαντήσω

Translate »